Hartelijk welkom op de website van de Filmgerelateerde collecties van EYE het nieuwe filmmuseum

22 sep 2015

Animatiefilmpjes St. Joost: Affiches en foto's


Een groep vierdejaars animatiestudenten van de Academie AKV|St.Joost heeft korte geanimeerde teasers gemaakt van ongeveer 1 minuut, waarbij zij zich hebben laten inspireren door de Filmgerelateerde collecties van EYE. In een serie publiceren we hier deze filmpjes, die ook als voorfilm vertoond kunnen worden. Veel van de filmmakers hebben deze blog als vertrekpunt gebruikt bij de keuze voor het onderwerp van hun animatie.



Dit ingetogen filmpje getiteld Open up is gemaakt door Shivon Koopman. Shivon over zijn bedoeling en het maakproces: "Het idee achter mijn teaser is dat het EYE archief eigenlijk een verborgen schat is, die geopend wordt en te zien is voor iedereen. Iedereen die van films houdt zou de collecties eens moeten bekijken. De posters en flyers heb ik eerst in de donkere kist (verborgen) laten zien, omdat er niet genoeg mensen zijn die het archief kennen. Ik wilde benadrukken dat de collecties voor iedereen beschikbaar zijn."

Shivon gebruikte de animatietechniek van de digitale cut-out, de beelden zijn opgebouwd uit verschillende afbeeldingen. De muziek bestaat uit twee nummers van Kevin MacLeod: 'Open your bright eyes' en 'Laendler in C minor Hess 68'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten