Hartelijk welkom op de website van de Filmgerelateerde collecties van EYE het nieuwe filmmuseum

19 dec 2013

Filmapparatuur in de Educatie Workshopruimte

Een nieuwe manier om onderdelen van de apparatuurcollectie zichtbaar te maken is gevonden in samenwerking met de Educatieve afdeling van EYE. In de workshopruimte van het hoofdgebouw, die zeer veel geboekt wordt door scholen en bedrijven, zijn 5 ingebouwde vitrines ingericht met verwijzingen naar of objecten uit de collectie. In drie vitrines betreft dit de Filmgerelateerde collectie, met een vitrine voor een aantal prachtige filmcamera´s, een vitrine voor bijzondere projectoren en een waarin middels een negental prints wordt verwezen naar de affichecollectie.

In de cameravitrine zien we o.a. rechts een Arriflex 16mm camera, Model 16 ST en helemaal links de prachtig beslagen Bell & Howell Filmo 75.
Bij de projectoren springt de grote Knetsch uit 1928 in het oog. In het midden zien we de Pathéscope Princess en rechts de Magnon ZRS 800, een zeer recente verwerving voor de EYE collectie.





De afficheprints laten negen ontwerpen zien die in de loop van de geschiedenis gemaakt zijn voor de beroemde Buster Keaton film The General.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten