Hartelijk welkom op de website van de Filmgerelateerde collecties van EYE het nieuwe filmmuseum

16 jan. 2013

Ongeidentificeerde foto 77

U kunt ons helpen onze kennis van de fotocollectie te verrijken door een reactie te plaatsen. In eerste instantie zijn we op zoek naar de filmtitel, maar soms weten we ook niet wie de personen zijn die op de foto staan. Iedere suggestie is welkom!


Je hoeft niet echt een specialist te zijn (wel een kenner) om in deze foto's Louis de Funes (1914-1983) te herkennen in een vroege film. Het zou Ni vu, ni connu (1958) kunnen zijn met o.a. Frederic Duvalles en Madeleine Barbulee. Wie kan dit bevestigen?

Bloglezer Aart van Manen kan de filmtitel: Ni vu… ni connu… (1958, regie: Yves Robert) bevestigen.
Hij schrijft: "Ik kwam de bovenste foto (Louis achter deur met tralies) als filmfragment tegen op dailymotion.com. Op het kanaal van This is the End.  Het korte filmfragment is tussen circa 02:00 – 02:06. Ook als ik op Google afbeeldingen zoek met dezelfde filmnaam kom ik diverse overeenkomsten tegen".

Zie ook de opmerkingen onder dit bericht.


 


3 opmerkingen:

 1. De film heet 'Comme Un Cheveu Sur La Soupe' uit 1957. Buiten Louis De Funes tekende Noëlle Adam, Léo Campion, Jean-Piërre Cassel en Chrstian Duvaleux voor de rollen. De productie is gedaan door Maurice Régamey. Ik heb buiten deze set foto's nog wat meer foto's van o.a. Louis De Funes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dick, bedankt voor je reactie, maar na vergelijking van bovenstaande foto's met foto's uit het dossier 'Comme un cheveau sur la soupe' is onze conclusie dat het helaas niet de film is waarnaar we op zoek zijn. Je klinkt nogal zeker, dus misschien heb jij nog foto's die ons kunnen overtuigen van ons ongelijk. Stuur ze aub naar janheinbal@eyefilm.nl
  Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aart van Manen heeft het bewijs geleverd: De foto's zijn uit de film Ni vu ni connu (1958). Onder de Nederlandse titel Wat niet weet, wat niet deert was deze film tien jaar later in de Nederlandse bioscopen te zien.

  BeantwoordenVerwijderen