Hartelijk welkom op de website van de Filmgerelateerde collecties van EYE het nieuwe filmmuseum

17 jun. 2010

Truus van Aalten

Onlangs kregen we een schenking van Roger Mitchell uit Engeland. Hij is de initiatiefnemer en beheerder van de prima website over de Nederlandse actrice Truus van Aalten (1910-1999). Van Aalten werd beroemd in het Duitsland van de jaren '20, in de zwijgende periode. In Nederland heeft ze maar één film gemaakt. Klik hier voor de Engelse website. Over Truus van Aalten in het Nederlands, klik hier
Het betreft twee reclame-brochures van Marylan-Creme, destijds kennelijk een bekend product want veel beroemde acteurs en actrices werken in beide kleine boekjes (11x19cm) mee aan het aanprijzen van de creme. Truus van Aalten hoorde bij de top en doet dus mee. De boekjes zijn ongedateerd, maar gezien haar carriere van vóór 1933. Op de afbeeldingen de beide voorkanten en de pagina van Truus. (klik op de afbeelding om te vergroten). De overlap tussen beide boekjes is groot. De bijdrage van Truus bijvoorbeeld is dezelfde, alleen de foto is anders.
We hebben het archief van Truus van Aalten in de collectie. Voor de inventaris klik HIER.

1 opmerking:

  1. Ik heb in een serie reclame-uitingen die ik nu aan het inventariseren ben nog een techni-color plaatje van Truus van Aalten aangetroffen.
    De hele serie gaat naar het Instituut voor Sociale Geschiedschrijving.

    BeantwoordenVerwijderen